Dieter Mols

Chronische (sport)letsels

Dieter Mols

Kinesitherapeut, MSc.

Osteopaat D.O., MSc.


Gedeconventioneerd


Osteopathie bij (jonge) sporters

Manuele therapie bij wervelkolom klachten

Werkervaring

Ik begon mijn professionele carriëre bij 'Kinesistenpraktijk Theuwissen - Van Dierendont' te Heppen. In combinatie met de praktijk in Heppen startte ik in najaar 2014 met 'Kinesistenpraktijk Dieter Mols' in de wasplaats bij mijn ouders thuis. Vanaf 2017 richtte ik me volledig op mijn eigen praktijk. Eén jaar later associeerde 'Praktijk Dieter Mols' met 'Kiné Stien' en werkte we met 2 onder één dak in de Nijverheidsstraat. Sinds het najaar van 2019 huisvesten we 3 disciplines onder 1 dak en doopten we in het voorjaar van 2020 onze praktijk om tot 'Groepspraktijk Balen'.


Naast het werken in de praktijk ben ik enkele jaren actief geweest als clubkinesist bij  KVV Mol Rauw ('10-'11), KFC Mol ('11-'12) en Verbroedering Balen ('12-'22).


Sinds 2022 ben ik verbonden aan het FICO (Flanders International College of Osteopathy) als docent voor de postgraduaat 'osteopathie en sport voor het kind'. Vanaf 2023 ben ik in dezelfde materie acties als docent 'manuele therapie voor jonge sporters' bij SmartEducation .

Studies

Rozenberg S.O.

Lichamelijke opvoeding en sport, 2006

UHasselt

Bachelor of Science in de revalidatiewetenschappen & kinesitherapie, 2011

Master of Science in de revalidatiewetenschappen & kinesitherapie, 2013

Specialisatie: Sportkinesitherapie

The International Academy of Osteopathy, Antwerpen

Extra opleidingen

Schouderklachten bij volleyballers en basketballers, Smarteducation (2016)

Dry Needling, Smarteducation (2017)

Evolutionaire fysiologie, Morphologicum (2022-2024) 


Vele congressen en symphosia

7 jaar stond ik in voor de medische opvolging en begeleiding van de voetballers van Verbroedering Balen. Sinds het seizoen 2022-2023 sta ik hier in voor de begeleiding van de jeugdspelers.

Dieter Mols,

Osteopaat D.O., MSc. en Kinesitherapeut, MSc.

Sinds het seizoen 2023-2024 sta ik, samen met Dr. Quisquater, in voor de medische begeleiding van zowel senioren als jeugdspelers van KVV Zwaluwen Olmen

Dieter Mols,

Osteopaat D.O., MSc. en Kinesitherapeut, MSc.

Sinds het academiejaar '22-'23 ben ik als gastdocent verbonden aan de postraduaatsopleiding 'Pediatrische osteopathie' aan het FICO voor de module 'Osteopathie en sport voor het jonge kind'.

Dieter Mols,

Osteopaat D.O., MSc. en Kinesitherapeut, MSc.

Vanaf 2023 doceer ik de postacademische vorming 'Manuele therapie voor jonge sporters' bij vormingscentrum SmartEducation

Dieter Mols,

Osteopaat D.O., MSc. en Kinesitherapeut, MSc.

Contact