Kinesitherapie

KINESITHERAPIE

(SPORT)REVALIDATIE


Functionele revalidatie na een (sport)letsel en/of operatie


Door oefentherapie en manuele therapie wordt samen met de kinesitherapeut het herstel van aangedane weefsels zo optimaal mogelijk begeleid. De oefentherapie staat volledig in functie van het letsel en volgt de fasen van weefselherstel. Mogelijke letsels die in aanmerking komen voor functionele revalidatie zijn oa. acute letsels (zoals spierscheur, elongatie gewrichtsbanden,...), overbelastingsletsels (zoals achillespeesontsteking, nekklachten,...) en post-operatieve letsels (zoals totale knieprothese, voorste kruisbandoperatie, beenbreuken,...)

MANUELE THERAPIE


Manuele therapie bij sport- en bewegingsletsels


Manuele therapie is een onderdeel van kinesitherapie. Hierbij wordt de focus gelegd op het herstellen van bewegingsbeperkingen door het gebruik van passieve behandelingstechnieken. Een manueel therapeut zoek de oorzaak van pijnklachten steeds in het beweginsaparaat (spieren, gewrichten, botten...). Door het oplossen van bewegingsbeperkingen is het lichaam in staat zijn om terug 'normale' bewegingspatronen te gebruiken.    

DRY NEEDLING


Vermoeide spieren snel ontlasten. 


Dry needling is een behandelmethode in de kinesitherapie en osteopathie die wordt ingezet bij pijnlijke of gespannen spieren. Tijdens de sessie wordt gebruikgemaakt van een dunne naald waarmee verhardingen in de spieren snel en doeltreffend worden aangepakt.