Behandelingen

Disciplines en behandelingen


(SPORT)REVALIDATIE


Michiel Allaerts

 

 

Functionele revalidatie na een (sport)letsel en/of operatie

 

Door oefentherapie en manuele therapie wordt samen met de kinesitherapeut het herstel van aangedane weefsels zo optimaal mogelijk begeleid. De oefentherapie staat volledig in functie van het letsel en volgt de fasen van weefselherstel. Mogelijke letsels die in aanmerking komen voor functionele revalidatie zijn oa. acute letsels (zoals spierscheur, elongatie gewrichtsbanden,...), overbelastingsletsels (zoals achillespeesontsteking, nekklachten,...) en post-operatieve letsels (zoals totale knieprothese, voorste kruisbandoperatie, beenbreuken,...)

MANUELE THERAPIE

OSTEOPATHIE


Dieter Mols 


Manuele therapie bij sport- en bewegingsletsels

 

Onze osteopaat gaat op zoek naar functionele bewegingsbeperkingen om deze manueel te behandelen en je lichaam te optimaliseren om zichzelf te kunnen herstellen en het genezingsproces te versnellen. Functionele letsels kunnen zowel in het bewegingsstelsel (spieren, ligamenten, beenderen,...), het visceraal stelsel (organen en omgeving) en het craniosacraal stelsel (schedel, wervelkolom en bekken) voorkomen. Daarom zal steeds het ganse lichaam in rekening gebracht worden. Een osteopatisch consult bestaat uit een gesprek, volledig onderzoek en een behandeling. Klachten waarvoor je bij een osteopaat langsgaat zijn oa. kaakklachten, nek- en rugklachten, maag-darmklachten, hoofdpijnklachten, langdurige of terugkerende sportletsels...

ORTHOPEDIE


Dr. Laurent Quisquater


 

Diagnostisering en opvolging van knie-, hand- en sportletsels

 

Door een klinisch onderzoek, eventueel ondersteund door radiologie (echografie, RX, CT-scan of NMR), wordt een structureel letsel vastgesteld. In samenspraak met onze arts worden mogelijke behandelingen besproken. Onze arts is onafhankelijk, hierdoor kunnen radiologie en verdere behandeling zowel intern als extern worden verder gezet, geheel volgens wens van de patiënt. Echografie kan door onze arts zelf uitgevoerd worden in de praktijk, alle andere radiologische onderzoeken dienen extern te worden gedaan. 

DIEETKUNDE

VOEDINGSADVIES


Veronique Vandyck


 

Voedingsadvies op maat

 

Gewicht: Overgewicht & obesitas (zowel volwassenen als kinderen ) en ondergewicht (gezond aankomen)

Hart- en vaataandoeningen: Hoge cholesterol, hoge bloeddruk en hartrevalidatie

Diabetes / suikerziekte (zowel pre-diabetes, voortraject als zorgtraject mét terugbetaling)

Intoleranties en allergieën (coeliakie/gluten, lactose, koemelkeiwit,…)

Maag- en darmproblematiek: Reflux, vertraagde maaglediging, diarree, constipatie, prikkelbare darm, ziekte van Crohn, Fodmap dieet,…)

Specifiek voedingsadvies: kinderdiëtetiek, advies bij vegetarisme/veganisme, zwangerschap en lactatieperiode, …

Al onze behandelmogelijkheden. 

Hieronder vind je het volledige behandelingsspectrum binnen onze praktijk.  

01 Shockwave therapie

 

Shockwave therapie is een behandeling met korte en intense geluidsgolven. Door het overbrengen van deze geluidsgolven op chronisch overbelaste of verkalkte pezen wordt de bloedtoevoer gestimuleerd waardoor het natuurlijk genezingsproces terug op gang gebracht wordt. 

02 Echografie

 

Onderzoek van het lichaam door middel van ultrasone geluidsgolven waardoor het mogelijk is om dynamische (bewegende) beelden te maken van organen en weefsels.

03 Dry Needling

 

Dry needling is een behandelmethode in de kinesitherapie die wordt ingezet bij pijnlijke of gespannen spieren. Tijdens de kinesessies wordt gebruikgemaakt van een dunne naald waarmee verhardingen in de spieren snel en doeltreffend worden aangepakt.

Voor de opvolging van oefentherapie en thuisoefeningen gebruiken wij Physitrack.


Via deze App kunnen we zowel online als offline je oefenschema opstellen, bijstellen, opvolgen en staan we in constant contact met elkaar. 

Website

App